Colombia, the only risk is wanting to stay
Door: Rico
Blijf op de hoogte en volg Rico & Huda
28 Oktober 2015 | Colombia, Bogota
Colombia, een land dat wereldwijd voornamelijk bekent is om zijn turbulente verleden. Pablo Escobar, de FARC, paramilities, cocaïne smokkel en de smaragden oorlog zijn onlosmakelijk aan het land verbonden. Toen ik bijna 10 jaar geleden in een hostel, in het Braziliaanse Salvador Da Bahia, de Colombiaanse reisverhalen van een medebackpacker aanhoorde, kon ik mijn oren bijna niet geloven. Hij beschreef een land met vriendelijk inwoners en een ongekende natuurpracht. Een land met de op één-na-grootste biodiversiteit op aarde. Volgens velen de bakermat van het Magische Realisme https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Magisch_realisme . Het thuisland van het mytische El Dorado en een land met een overheerlijke keuken. Colombia staat bij ons al geruime tijd hoog op de lijst van landen die we graag willen bezoeken, mede doordat de toeristische industrie een stormachtige ontwikkeling doormaakt. De interne strubbelingen van het land zijn grotendeels voorbij en het reizen is hier nu veiliger dan in de meeste buurlanden. En aangezien ik alle buurland van Colombia reeds bezocht heb en nooit tegen noemenswaardige problemen aan ben gelopen, konden we dit prachtige land niet overslaan. Tijdens deze reis zullen we ook een cruise maken door de oogverblindende Panamese San Blas Archipel. Per boot zullen we van eiland naar eiland varen en, zoals we dat in 2010 ook hebben gedaan, overnachten op onbewoonde eilandjes. We zullen onze reis tenslotte beïndigen in één van onze favoriete steden Panama City.
Het is al meer dan een jaar geleden dat ik een reisverslag heb geplaatst. Dit is eigenlijk erg jammer aangezien we dit jaar ook Lissabon, Porto, Malaga en Marbella aan hebben gedaan. Ik heb me voorgenomen in de toekomst ook verslag te doen van een aantal van onze kortere reizen. Tijdens deze reis zal ik, via deze site, proberen jullie zoveel mogelijk mee te nemen op avontuur. Dit beloofd wederom een reis te worden waarbij we afwijken van the beaten track en de zogeheten tourist traps zoveel mogelijk proberen te onwijken.
Ik wens een ieder die dit leest veel leesplezier.
Tot het volgende avontuur!
28 Oktober 2015 - 18:01
Opa:
Dit belooft weer een prachtige vakantie te worden. Wij wensen jullie veel plezier.
Opa en Oma. -
28 Oktober 2015 - 18:22
Ida En Stef:
Blij dat jullie weer goed zijn aangekomen , en dat jullie aan de vooravond staan,... van een mooi avontuur.
XXX Stef en Ida.